Didi S. (19) kreeg twee kogels in het hoofd

Slachtoffer schietpartij Hasselt buiten levensgevaar

Slachtoffer schietpartij Hasselt buiten levensgevaar

Didi S. Foto: blg

HASSELT/HOUTHALEN - De toestand van het 19-jarig meisje uit Houthalen dat maandag levensgevaarlijk gewond geraakte bij een schietpartij in Hasselt is stabiel. Didi S. werd door haar 24-jarige vriend Davy S. twee keer in het hoofd geschoten.

'Het slachtoffer is buiten levensgevaar en haar toestand is stabiel', zegt Sofie Delbroek van het parket van Hasselt. Over de exacte medische toestand kan het parket niets kwijt.

De 24-jarige Davy S. uit Houthalen was 's maandagmorgen zijn vriendin Didi S. (19) gevolgd naar Hasselt. Het meisje had een afspraak voor een vakantiejob in een interimkantoor langs de Genkersteenweg. Toen ze het kantoor terug buitenkwam, werd ze op de parking door haar vriend neergeschoten. Davy S. vuurde minstens drie schoten af op zijn vriendin. Ze werd door twee kogels in het hoofd geraakt.

Met zijn wagen nam Davy S. de vlucht. Intussen belde hij naar zijn familie om te vertellen wat er gebeurd was en dat hij naar het buitenland zou vluchten. Didi S. was in levensgevaar naar het ziekenhuis gebracht.

Uiteindelijk kon een politiehelikopter Davy S. anderhalf uur later lokaliseren in de omgeving van het vakantiedomein Hengelhoef. Hij hield zich de hele middag schuil in een schuurtje en weigerde naar buiten te komen.

De politie had schrik dat Davy S. zichzelf door het hoofd zou schieten. Daarom werden zijn ouders en zus erbij gehaald om hem te overtuigen om zich over te geven. Maar Davy S. weigerde. Pas zes uur later stormden tientallen agenten de schuur binnen en konden ze de jongeman zonder bloedvergieten overmeesteren.

Dinsdagnamiddag verscheen Davy S. voor de onderzoeksrechter. Die verlengde zijn aanhouding. Vrijdag moet de man voor de raadkamer verschijnen. 'Dan kan zijn aanhouding met een maand verlengd worden', zegt Sofie Delbroek van het parket van Hasselt.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees