Apple stelt teleur

Apple stelt teleur

Foto: afp

De resultaten van Apple stellen beleggers teleur. Het technologiebedrijf verkocht in het derde kwartaal minder iPhones dan verwacht. Dat maakte Apple donderdagavond bekend.

De omzet van het bedrijf, die in het derde kwartaal uitkwam op 35 miljard dollar, lag onder de verwachting van ruim 37 miljard dollar. De winst van Apple kwam uit op 8,8 miljard dollar. Dat is een winst van 9,32 dollar per aandeel, waar analisten op 10,37 dollar winst per aandeel gerekend hadden.

Apple verkocht vorig kwartaal 26 miljoen iPhones, minder dan de gehoopte 28 à 29 miljoen. In het tweede kwartaal gingen nog 35,1 miljoen iPhones de deur uit. De verkoop stagneert omdat consumenten hun aankopen uitstellen tot de lancering van een nieuw model.

De beter dan verwachte verkoopcijfers van de iPad konden de tegenvallende iPhone-verkoop niet compenseren. Apple verkocht 17 miljoen stuks van de tablet.

De verkoop van Mac-computers ging er op jaarbasis twee procent op vooruit, tot 4 miljoen stuks. De iPod kende een daling van de verkoop met tien procent.

Het is nog maar de tweede keer sinds 2003 dat Apple de analistenverwachtingen niet haalt.
 

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees