Nieuwkomers bij vier partijen organiseren samen een fuif

Vers bloed reanimeert huidige generatie politici

Vers bloed reanimeert huidige generatie politici

Thibaut Sente, Gert Stas, Mathias Germeau en Kevin Decorte: ze kunnen elkaars bloed drinken. Foto: els

Sint-Truiden -

Vier kandidaten van even veel partijen zijn het gekrakeel tussen de coalitiepartners in de voorbije zes jaar grondig beu. Ze organiseren samen een fuif om aan te tonen dat samenwerking tussen partijen mogelijk is.

Kevin Decorte (CD&V), Mathias Germeau (N-VA), Thibaut Sente (Open VLD) en Gert Stas (SP.A) slaan de handen in elkaar om samen een initiatief te nemen boven de partijstructuren heen. ‘Vers Bloed’ is de kop waaronder ze op 31 augustus een hippe fuif in de Schuur op 't Speelhof organiseren. Lokale top-dj's spelen er een gratis set. De opbrengst gaat naar Levensloop.

‘Het gaat ons om een avondje fun, maar er zit meer achter. Onze fuif is in de eerste plaats een politiek statement. Er moet politiek vers bloed komen van de vele nieuwe en jonge kandidaten, die het negatieve beeld van de voorbije legislatuur in Sint-Truiden willen ombuigen. Samenwerking en compromissen tussen partijen zijn wel degelijk mogelijk’, zegt Gert Stas.

Het is niet de eerste keer dat de vier kandidaten elkaar vinden. ‘We leerden elkaar kennen als klasgenoten, het sport- en verenigingsleven of gewoon het uitgaansleven. We zijn het gewoon samen op te trekken en samen oplossingen te zoeken, ongeacht de kleur waar we nu voor gekozen hebben. Waarom zouden we na de verkiezingen niet meer samenwerken’, stelt Kevin Decorte de vraag.

De vier initiatiefnemers zijn er zich van bewust dat het moeilijk wordt bestaande structuren te doorbreken, maar ze geloven er rotsvast in dat ze het belabberd beeld van de Truiense politiek kunnen keren. ‘We zijn alle vier kandidaat omdat we overtuigd zijn dat we iets kunnen veranderen. Onze keuze voor de politiek is geen vrijblijvende keuze. We brachten onze partijen overigens op de hoogte van het initiatief’, legt Thibaut Sente uit. ‘We willen geen meelopers en kanonnenvlees zijn’, voegt Gert Stas toe.

Kwalijke reputatie

De schreeuw naar vers bloed komt in Sint-Truiden niet toevallig. Het heeft op geen enkel moment geboterd in de coalitie en ruziënde partners bezorgden de stad een kwalijke reputatie. ‘We moeten het geloof in de Truiense politiek opnieuw laten opflakkeren’, besluit Mathias Germeau. De vier roepen de Truienaren op dat geloof op de fuif te komen steunen.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio