Extra koppelingsgebieden voor betere leefbaarheid

Evergem/Zelzate -

De Vlaamse Regering heeft een tweede fase van het landinrichtingsproject Gentse Kanaalzone goedgekeurd. Het project wordt geraamd op 14 miljoen euro en moet de leefbaarheid in de zone verhogen.

‘De leefbaarheid en het behoud van de woonkernen in de Gentse Kanaalzone moeten voor een lange termijn verzekerd kunnen worden’, zegt Vlaams Minister van Leefmilieu Joke Schauvliege (CD&V). ‘Dat kan enkel gebeuren met een landinrichting die de kwaliteit van de open ruimte versterkt. Het gebied situeert zich rond het kanaal Gent-Terneuzen, de R4-oost en -west, en op het grondgebied van de gemeenten Evergem en Zelzate. De Vlaamse Landmaatschappij (VLM) kreeg in 2004 de opdracht negen koppelingsgebieden uit te werken. Het zijn smalle stroken rond de woonkernen die de negatieve effecten van de industrie milderen. Er wordt hierbij gebruik gemaakt van bermen, schermen en bospartijen. Met fietspaden en wandelwegen worden fysieke verbindingen voorzien.’

In een tweede fase voorziet Schauvliege nog eens 8 bijkomende koppelingsgebieden. ‘Het gaat om Klein Rusland West, Zelzate-Zuid, Oostakker-Noord, Langerbruggestraat-Zuid, Kerkbrugge-Oost, Doornzele-Zuid, Rieme-Noord en Sint-Kruis-Winkel-Zuid. De uitvoering zal naar schatting een tiental jaar duren.’ Het eerste dossier wordt in 2016 verwacht.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio