Tot 37 maanden celstraf voor Turkse drugsfamilie

Ravels/Oud-Turnhout -

Een vader en twee zonen van een Turkse familie uit Ravels en Oud-Turnhout zijn elk veroordeeld tot 37 maanden celstraf en 6.000 euro boete voor het kweken van cannabis.

De bende liep in de nacht van 13 op 14 april tegen de lamp aan de woning van zoon Veli C. (29) aan de Steenweg op Ravels in Oud-Turnhout. In de auto van vader Ramazan C. (51) vonden de speurders twee sporttassen met in totaal 42 kilo pas geoogste hennep. In de kelder van het huis stonden 506 lege potten.

Ook een huiszoeking bij zoon Ibrahim C. (28) in de Singelstraat in Ravels was positief. Daar stonden op zolder 476 lege potten. De drie hoofdbeklaagden kregen elk 37 maanden cel. Ze zijn ook een Mercedes en een VW Polo kwijt.

De echtgenotes van de zonen, Telli C. (30) en Donus C. (29), kregen elk twaalf maanden voorwaardelijk. Ze hadden eerder de vrijspraak gevraagd. Volgens de rechter waren ze op de hoogte van de plantages. De kwekerij op de zolder was enkel toegankelijk via de slaapkamer. En de toegang van de plantage in de kelder was via een luik in de badkamer.

De echtgenote van Ramazan C. kreeg de vrijspraak. Haar jongste zoon, Burak C. (19), kreeg zes maanden met uitstel.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio