Volksraad streeft naar betere levenskwaliteit

Aarschot -

In Aarschot is een Volksraad opgestart. Die wil op een onafhankelijke manier initiatieven nemen die de leefbaarheid en levenskwaliteit ten goede komt.

Volksraad Aarschot is gesticht door Patrick Verduyckt, Jan Van Vlasselaer en Steven Wij.

‘Het is geen politieke partij’, zeggen de oprichters. ‘De Volksraad vertegenwoordigt ook geen welbepaalde - politieke - strekking of ideologie. Het is een vereniging van assertieve en proactieve burgers met een eigen visie op onze maatschappij en het beleid. Bedoeling is vanuit een maatschappelijke bekommernis en op een totaal onafhankelijke manier acties te organiseren en initiatieven te nemen die de leefbaarheid en de levenskwaliteit in Aarschot ten goede komt.

‘Door opmerkingen en vragen van bezorgde inwoners te bundelen en te staven met concrete feiten en meetbaar cijfermateriaal willen we de stem van het individu meer kracht geven en sneller tot een oplossing van problemen komen’, zeggen de drie oprichters.

‘Veel mensen staan alleen in de woestijn te roepen, zonder echt te weten op welke manier ze iets op de beste manier aankaarten.'

Iedereen die wil kennismaken met Volksraad Aarschot is welkom op het eerste Volksraadcafé op donderdag 30 augustus in brasserie Demervallei aan het station in Aarschot.

Ook helpende handen zijn welkom. ‘We beschikken al over een waslijst aan plannen en ideeën, maar komen handen te kort om alles in goed banen te leiden’, zeggen de oprichters.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio