Minder jobstudenten tijdens eerste weken zomervakantie

Minder jobstudenten tijdens eerste weken zomervakantie

Foto: Jobat.be

In de eerste twee weken van de zomervakantie waren in België 8,9 procent minder jobstudenten aan het werk dan in dezelfde periode vorig jaar. Ze klopten bovendien 15,7 procent minder uren. Dat blijkt uit cijfers van hr-bedrijf Randstad,

Randstad noemt het slechte weer en de nieuwe regeling voor jobstudenten als mogelijke oorzaken voor de mindere cijfers. Randstad wijst erop dat studenten er nu voor kunnen kiezen meer te werken tijdens het jaar in plaats van in de vakantie. Dankzij een nieuwe regeling kunnen ze over een heel jaar 50 dagen werken aan interessante voorwaarden. Ook de onzekere economische situatie kan een rol gespeeld hebben.

De daling is het grootst in Vlaanderen (-10 procent), maar ook in Wallonië (-8,9 procent) waren er minder jobstudenten. In Brussel was er dan weer een stijging met 4,2 procent.

Over de eerste zes maanden van het jaar was er volgens Randstad wel een duidelijke stijging van de studentenarbeid. In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar gingen in de eerste zes maanden 2,3 procent meer studenten aan het werk, met een stijging van liefst 22,5 procent in aantal uren.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees