Uitzendactiviteit daalt in juni

Uitzendactiviteit daalt in juni

Uitzendarbeid wordt erkend als een normaal mechanisme om personeel te selecteren. Jacqueline de Haas/Hollandse Hoogte Foto: © Jacqueline de Haas/Hollandse Hoo

Het aantal gepresteerde uren uitzendarbeid is in juni met 2,41 procent gezakt in vergelijking met de maand daarvoor. Die daling is voelbaar bij zowel arbeiders als bedienden.

Dat blijkt uit een persmededeling van Federgon, de federatie voor partners en werk. In het arbeiderssegment zakte de uitzendactiviteit met 2,39 procent en bij de bedienden werd een daling van 2,44 procent vastgesteld. 

In vergelijking met de junimaand van vorig jaar liet de interimsector een achteruitgang van 9,89 procent optekenen. Dat cijfer komt overeen met een fors verminderde uitzendactiviteit bij de arbeiders (12,69 procent) en een daling van 5,35 procent bij de bedienden. 

De Federgon-index bereikte in juni 214,0 punten, tegenover 219,3 punten in mei. Die index geeft het niveau weer van de interimactiviteit in de onderzochte maand ten opzichte van januari 1995 (basis 100). Daarbij wordt gewerkt met voor seizoensinvloeden gecorrigeerde cijfers.

 

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees