Yves Lampaert botst op Kevin Suarez in spurt met vijf

Yves Lampaert botst op Kevin Suarez in spurt met vijf

Yves Lampaert en Stijn Joseph sterven in het wiel van Kevin Suarez. Foto: Bart Vandenbroucke

POPERINGE -

Yves Lampaert greep gisteren naast de zege in de Internatie in Reningelst. De West-Vlaamse kampioen moest in een spurt met vijf zijn meerdere erkennen in Kevin Suarez. Ex-prof Stijn Joseph eindigde als derde.

De veertien vroege vluchters Ritchie Denolf, Yves Lampaert, Daan Myngheer, Tim Vanspeybroeck, Stijn Joseph, Dimitri Claeys, Tom Goovaerts, Kevin Suarez, Lander Seynaeve, de Fransen Florian Derieux en Romain Pillon, de Brit Joshua Cunningham en de Nederlanders Tim Kerkhof en Bart Harmsen hadden al snel een comfortabele voorsprong. Een tegenstoot van ruim twintig renners leverde niets meer op. In de slotronde waagden Seynaeve, Joseph, Myngheer en Goovaerts om beurt hun kans aan, maar tevergeefs. In de slotkilometers reden Seynaeve, Lampaert en Joseph weg. Suarez en Claeys konden nog hun wagonnetje aanhaken.

Lampaert lanceerde de spurt, maar hij werd geremonteerd door Suarez. ‘Jammer dat ik er net naast grijp', zuchtte de Ingelmunsternaar van EFC-Omega Pharma-Quick Step. ‘Op 230 meter van het einde ging ik vol door. Even dacht ik dat het binnen was, maar Suarez kon nog versnellen. Suarez speelde het leep, want hij kwam tijdens de laatste twee ronden niet meer op kop en had daardoor nog wat meer reserves. Maar kom, ik ben blij dat ik kon bevestigen. Door de hitte was het een slopende wedstrijd. Enkel de mannen in vorm konden standhouden. De Ronde van Namen is mijn volgende afspraak. Daar wil ik me helemaal in topvorm fietsen voor het EK in Goes en het BK in Wielsbeke.'

Stijn Joseph derde

Stijn Joseph kon leven met zijn derde plaats. ‘Meer zat er niet in', aldus de Kemmelnaar van Ovyta-Eijssen-Acrog. ‘Het was een zware wedstrijd. In de finale heb ik het nog enkele keren geprobeerd. Ik kon op het juiste moment meegaan toen de kopgroep splitte. Omdat ik geen spurtersbenen heb, wist ik dat de zege te hoog gegrepen was. Grote ambities heb ik niet meer. Wielrennen is een hobby geworden. Misschien zal ik de Ronde van Namen rijden. Gent-Wervik en de interclub in Oudenburg staan wel zeker op mijn programma.'

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.