Seks & Relaties

Vijf cruciale flirtfouten van vrouwen

Vijf cruciale flirtfouten van vrouwen

Foto: Shutterstock

Door je haar wrijven, oogcontact maken, op je onderlip bijten... Als je de aandacht van een man wil, volstaat het meestal om even met hem te flirten. Maar het kan ook grandioos mislopen. Wij zetten de vijf meest voorkomende flirtfouten op een rij.

Spelletjes spelen
Het is nooit een goed idee om een potentiële vriend aan het lijntje te houden. Ben je geïnteresseerd? Laat hem dat dan subtiel blijken. Mannen geven de jacht sneller op dan vrouwen. Hou je de boot toch af, dan gaat je vlam hoogstwaarschijnlijk gewoon op zoek naar iemand anders. En ja, dat is jouw schuld.

Een gebrek aan respect
Sarcasme en humor zijn doeltreffende ingrediënten tijdens het flirten. Een grapje houdt de conversatie luchtig, terwijl sarcasme aantoont dat je heel gevat uit de hoek kan komen. Maar je eigen grenzen kennen en die van de ander aftasten is een must. Zomaar lachen om iets wat je vlam doet of zegt, komt immers kleinerend over en maakt hem belachelijk tegenover zijn vrienden.

Je mannelijk gedragen
Als je je te veel als een man gedraagt (lees: meteen op je doel afstappen, drankjes betalen en sexy moppen tappen) kan hij twee dingen denken. Eén: dat je nooit meer dan een goede vriendin zal worden. Twee: dat je alleen maar geïnteresseerd bent in een onenightstand.

Een boze man verleiden
Er zijn goede en slechte momenten om iemand te verleiden. Als je ziet dat je prooi boos is, laat hem dan met rust. Hij zal wellicht constant aan zijn probleem denken en jou geen eerlijke kans geven.

Flirten in een professionele setting
Tijdens een receptie op het werk of zelfs tijdens een namiddag teambuilding hoef je jouw flirttalenten niet te demonstreren. Er zullen altijd collega’s zijn die je door het flirtgedrag minder bekwaam achten op professioneel vlak. Zie je het echt goed zitten met die ene collega, regel dan een date in jullie vrije tijd.

Corrigeer

In het nieuws

Het beste van Enkel voor abonnees