Mode

Hoeveel slipjes heeft de gemiddelde vrouw?

Hoeveel slipjes heeft de gemiddelde vrouw?

Foto: Topshop

Dertien jaar geleden had de gemiddelde vrouw zo’n 12 slipjes in haar kast liggen. Anno 2012 is dat aantal bijna verdrievoudigd. De doorsnee vrouw heeft vandaag een onderbroekencollectie met maar liefst 34 exemplaren. Dat blijkt uit een enquête bij 2.000 Britse vrouwen, uitgevoerd door ondergoedfabrikant Dr. Beckmann.

In de meeste ondergoedlades liggen 20 doordeweekse onderbroeken. Ruim 58 procent van de ondervraagde dames meent dat ze het liefst een zedig, wit slipje dragen.

De ‘brave’ onderbroekencollectie wordt meestal uitgebreid met 14 stoutere slipjes voor speciale gelegenheden zoals Valentijn en een huwelijksverjaardag. Iets meer dan de helft van de dames bekende dat ze zelfs een aparte lade hebben met onderbroeken voor opwindende dagen.
Susan Fermor van Dr. Beckmann meent dat heel wat factoren een rol hebben gespeeld in de stijgende slipverkoop. De belangrijkste reden? Er is een nieuw tijdperk van vrouwelijke vrijheid aangebroken.

‘In 1999 durfde bijna geen enkele vrouw toegeven dat ze af en toe erotische verhalen las. Dat is vandaag helemaal anders. Veel dames lopen als het ware met de kinky bestseller ‘Fifty Shades of Grey’ onder de arm', vertelt ze in The Daily Mail.

Zo’n 61 procent van de geënquêteerde vrouwen gaf ook eerlijk toe dat ze door het boek vaker een lingeriewinkel binnenwandelen op zoek naar gewaagde slipjes.

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees