Seks & Relaties

Schrijfster en cartooniste Fleur Van Groningen geeft advies met een knipoog

ADVIES. 'Ik sta altijd met mijn mond vol tanden'

ADVIES. 'Ik sta altijd met mijn mond vol tanden'

Foto: shutterstock

'Als mensen mij een rot-opmerking geven, sta ik altijd met mijn mond vol tanden'. Schrijfster en cartooniste Fleur van Groningen geeft raad.

Dag Fleur,
Als mensen mij een rot-opmerking geven, sta ik altijd met mijn mond vol tanden. Achteraf bedenk ik wat ik had moeten zeggen. Op het moment zelf lukt dat nooit. Heb je een tip?
Gert-Jan B., Zedelgem

Als mensen iets bots zeggen, heeft dat vaak vooral met henzelf te maken. Hun karakter, ervaringen en gevoelens: jaloezie, onzekerheid... De mens is zijn eigen vijand als hij alleen blijft met zijn angstgedachten. Dat is wat er met jou gebeurt als jij thuis zit te piekeren. Kaats in het vervolg terug: 'Deze opmerking zegt vooral veel over jou.' Laat de ander achter in zijn poel van onzekerheden. Aan de andere kant … als kritiek je raakt, betekent dat meestal dat je diep vanbinnen gelooft dat de ander gelijk heeft. Anders zou je het te belachelijk voor woorden vinden. Zoek op Youtube eens 'The Crazy Honey Badger' op. Een filmpje over de honingdas, die overal het schijt aan heeft. Ik raad alle tere zieltjes aan om zich af te vragen wat de Honey Badger zou doen. En dat is voor anderen nog steeds het ergste: dat ze blijkbaar te onbeduidend zijn om vat op jou te hebben.
 

Heb je zelf een vraag voor Fleur? Mail ze naar fleur.van.groningen@nieuwsblad.be

Corrigeer

In het nieuws

Het beste van Enkel voor abonnees