Seks & Relaties

Schrijfster en cartooniste Fleur Van Groningen geeft advies met een knipoog

ADVIES. 'Ik moet studeren, maar ik ben verliefd'

ADVIES. 'Ik moet studeren, maar ik ben verliefd'

Foto: shutterstock

'Tijdens de zomervakantie moet ik blokken voor de tweede zit, maar ik heb een groot probleem'. Schrijfster en cartooniste Fleur van Groningen geeft raad.

Dag Fleur,
Tijdens de zomervakantie moet ik blokken voor de tweede zit, maar ik heb een groot probleem. Ik ben stapelverliefd! Onze prille relatie is uitgegroeid tot een onbeschrijfelijke liefde. Dit heeft wel als nadeel dat ik elke dag met hem in mijn hoofd zit. Wat moet ik doen?
Anoniem, Brugge

Anonieme studente, het gaat hier om keuzes: wil je een diploma of wil je er geen? Het klinkt alsof jij je keuze al hebt gemaakt. Maar als je die examens wil halen, zet je je vriendje op gezette tijden uit het hoofd. Zie dat als een belangrijke investering in de toekomst: niet alleen je diploma zal van pas komen, de verworven zelfdiscipline is zo mogelijk nog kostbaarder. Want in tegenstelling tot je kennis van venndiagrammen of de demografie van Polen, zal je die discipline de rest van je leven nodig hebben. Een voorbeeldje: ik ben bijna 30 en puberaal verliefd. Het liefst zou ik de hele dag in de armen van mijn lief liggen. Aangezien zijn job dat niet toelaat, is fantaseren over hem een goede tweede. Maar ik moet brieven zoals de jouwe beantwoorden. En dan heb ik nog het geluk dat er geen krijsende baby op me wacht. Geniet dus van die onbeschrijflijke verliefdheid maar stel ze af en toe eens uit. Daar word je groot en sterk van!

Heb je zelf een vraag voor Fleur? Mail ze naar fleur.van.groningen@nieuwsblad.be

Corrigeer

In het nieuws

Het beste van Enkel voor abonnees