Facebook-aandeel krijgt klap door problemen bij Farmville

Facebook-aandeel krijgt klap door problemen bij Farmville

Foto: Farmville

Zynga, de ontwikkelaar van het Facebook-spelletje Farmville, zit in nauwe schoentjes. Het bedrijf heeft de doelstellingen voor dit jaar sterk verlaagd, en aandeelhouders dumpen het aandeel massaal. In zijn zog sleurt het zelfs de koers van Facebook omlaag.

Gisterenavond liet Zynga weten dat het voor dit jaar maar een winst van 4 tot 9 dollarcent per aandeel zal boeken. Tot dusver werd door analisten uitgegaan van zo'n 26 dollarcent.

Een deel van de handelaren zag gisteren de bui al hangen, en sloeg aan het verkopen, wat voor een koersdaling van 8 procent zorgde. Vandaag ging het aandeel in de vroege handel nog eens 40 procent lager. De handel werd tijdelijk geschorst, omdat gevreesd wordt dat shortsellers voordeel willen boeken uit de koersdaling.

In de publicatie van de kwartaalcijfers van Zynga is ondermeer te lezen dat de bijstelling van de verwachtingen het gevolg is van 'de uitdagende omstandigheden waarin Facebook zich bevindt'.

Dat Facebook dus als schuldige wordt aangewezen, is op de beursvloer niet zonder gevolg gebleven. De netwerksite zelf verliest daardoor ook fors terrein, en gaat in de vroege handel ruim 6 procent lager. 

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees