Verhaal van CD&V-kandidaat Didier Peleman gaat wereld rond

Russische staatstelevisie over Gentse verkiezingen

GENT - De Russische staatszender RT heeft een reportage uitgezonden over de Gentse CD&V-kandidaat Didier Peleman. "The city of Ghent in Flanders is known for its tranquility and pretty medieval town center. But the story of the unlikely newcomer politician has made it into the headlines, stirring up the community", klinkt het bij Russia Today. De zender kwam helemaal naar het Sint-Baafsplein in Gent afgereisd om Peleman te interviewen.

Peleman kwam in juli uitgebreid in de media omdat hij als kandidaat met een lichte beperking opkomt voor de gemeenteraadsverkiezingen in Gent. Het interview met RT is geen klein bier, want de zender, die in het Engels uitzendt, is in de USA na BBC News de meest bekeken buitenlandse tv-zender. Het is ook de zender die Wikileaks-frontman Julian Assange zijn eigen tv-show gaf.

Het is overigens niet alleen de Russische televisie die het verhaal van Peleman heeft opgepikt. Ook Franse, Nederlandse, Duitse, Tsjechische en zelfs Chinese media brachten zijn verhaal. Zelf probeert Peleman de aandacht wat van zich af te houden. "Mijn kandidatuur is geen mediastunt. Ik ben al lang actief binnen CD&V en weet waar ik voor sta", benadrukte hij gisteren.

Bekijk via deze link de reportage die de Duitse zender ZDF kwam maken in Gent over Didier Peleman.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio