Crew Vanthilt vecht tegen deadlines

‘Villa kwam nergens zo goed tot zijn recht’

Werner Verpoorten moet elke dag een druk programma afwerken om de uitzendingen in goede banen te leiden. Foto: mma

Ieper -

Voor de crew van Villa Vanthilt is het elke dag opnieuw vechten tegen deadlines. Eindredacteur Werner Verpoorten schetst een dag in het leven van de crew.

‘We overnachten in Hotel O. Na het ontbijt komen we hier samen in ons hoofdkwartier, de Vleeshal. We nemen eerst alle kranten door. Daarna zoeken we gasten voor de uitzending van 's avonds. Sommige dagen liggen er al veel gasten vast, andere dagen moeten we er nog zoeken. We zoeken sowieso de dag zelf telkens een ‘actuagast’, zegt Werner Verpoorten.

‘Op dit moment is mijn crew het nieuws van de dag aan het doornemen voor ons actuablokje. Boven bereidt een team de gasten voor die al vast liggen en straks bespreken we wat we met hen zullen doen. Dan begin ik zelf het script, zeg maar de leidraad, van het programma te schrijven. Tegen 16 uur arriveert de muziekgroep voor een soundcheck. Vervolgens houden we een eetpauze. Rond half zeven is er een repetitie van het programma, waarna we de gasten ontvangen. Elke dag ziet er eender uit. Het is een drukke job. We moeten op heel veel deadlines letten. Voor sightseeing hebben we helaas geen tijd. Als je in zo'n mooie stad als Ieper bent, is dat heel frustrerend. Maar ik kom daarvoor zeker nog eens terug. Ik ben nog maar één keer in Ieper geweest. Ik vind dat Villa Vanthilt nog nergens anders zo goed tot zijn recht kwam. De markt met de Lakenhalle op de achtergrond vormt een schitterend decor’, aldus Werner Verpoorten.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio