Inzameling taxus enkel bij Ivago niet gratis

Inzameling taxus enkel  bij Ivago niet gratis

Foto: Geert Herman

Destelbergen/Gent -

De actie ‘Vergroot de hoop’, waarbij taxussnoeisel verzameld wordt omdat dat stoffen voor chemotherapie bevat, veroorzaakte in de jongste gemeenteraad in Destelbergen opschudding. De recyclageparken van Ivago zijn immers de enige in Gent en omstreken die voor het aanbieden van taxussnoeisel doen betalen.

N-VA Destelbergen vindt het onbegrijpelijk dat Ivago in de recyclageparken in Gent en Destelbergen een aanbieding aanrekent aan wie taxussnoeisel binnenbrengt. ‘In 92 % van de Vlaamse gemeenten kan het snoeisel volledig gratis ingeleverd worden. In Destelbergen en Gent kan het niet’, klinkt het bij de oppositiepartij.

Koen Van Caimere, communicatieverantwoordelijke bij Ivago, nuanceert de feiten. ‘Je hoeft niet te betalen voor het snoeisel’, zegt Van Caimere. ‘Iedere inwoner krijgt jaarlijks twaalf gratis aanbiedingen. Als je taxussnoeisel binnenbrengt, telt dat als één aanbieding. We raden iedereen dan ook aan om het snoeisel samen met ander materiaal naar het recyclagepark te brengen. Zo verliest niemand een gratis beurt.’

In de Destelbergense gemeenteraad zei schepen van Openbare Reiniging Georges Heerman (Open VLD), tevens ondervoorzitter van de raad van bestuur van Ivago, dat er een beurt wordt aangerekend omdat de inzamelactie extra kosten veroorzaakt. ‘Het meeste snoeisel is gemengd met ander groenafval. De verwerking ervan kost geld.’

Koen Van Caimere wijst vooral naar de toegangscontrole. ‘We kunnen de toegangscontrole in onze parken niet aanpassen voor deze campagne. De parkwachters zouden ook te veel werk hebben met een aparte regeling,’ besluit hij.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio