Vakantie

Er wordt sneeuw verwacht in Blankenberge

Foto uit 2011 Foto: rr

Met uw voeten in het zand en een cocktail in de hand genieten van het zeegeruis: goed voor even, maar niet voor lang? In Blankenberge gooien ze het dit weekend over een andere boeg en verwelkomen ze alle sportievelingen. Surfmerk O'Neill haalt er alles uit de kast voor de tiende editie van het Surf Skate Snow & Wake Fest.

Wat ooit begon als een skatewedstrijdje gecombineerd met wat muziekoptredens, georganiseerd door enkele Blankenbergse surfers, is op tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de grootste zomerevenementen aan de Belgische kust.

Het bekende surfmerk O'Neill palmt twee dagen lang de zeedijk, de pier en het strand ter hoogte van de Blankenbergse beachclub in en zorgt er voor een heuse sportcocktail. Waag je zelf aan de verschillende disciplines of blijf aan de kant en kijk hoe de Belgische toppers elkaar bekampen.

Snowboardpiste met echte sneeuw

Genoeg zand en schelpjes, maar de kuststad is dit weekend ook dé plek voor wie nu alweer verlangt naar de sneeuw. Op de dijk staan twee snowboardpistes waarvoor minstens vijf vrachtwagens sneeuw van de indoorpiste Ice Mountain in Komen worden aangevoerd. Een piste voor beginners, maar ook een voor gevorderden waarop rails worden gemonteerd zodat durfals zich aan de gekste trucs kunnen wagen. Aan de voet van de pistes komt een splashbad zodat snowboarders kunnen proberen droog de overkant te halen.

Alsof in putje zomer sneeuw voorzien nog geen grote stunt is, wordt ook een tijdelijk meer met kabelbaan aangelegd op het strand. De wakepool wordt met zijn lengte van negentig meter een pak langer dan vorige keer, waardoor de wakeboarders – getrokken door een kabel van honderd meter – voluit kunnen gaan. Waterratten kunnen ook de zee in om te golfsurfen, stand up paddle boarden, raften of kayakken.

En uiteraard werd er ook gedacht aan de discipline waarmee het allemaal begon. Om de skaters optimaal te laten bollen, wordt er een houten vloer van bijna 400 vierkante meter aangelegd. Daar komen op zaterdag de niet-gesponsorden in actie, terwijl op zondag de jongens met sponsors aan de beurt komen. Naast geldprijzen voor podiumplaatsen, zullen ook de beste tricks in de prijzen vallen.

Studio Blankenberge

Gedurende het hele evenement worden de bezoekers muzikaal geëntertaind. Zo werden er tien dj's geselecteerd die elk dertig minuten mogen losgaan in een dj-contest tijdens de snowwedstrijd op zondag, Daarnaast zijn er ook live optredens van Camille en Jill Shaw, en zendt Studio Brussel live uit vanop het event met reportages en interviews. Zaterdagavond staat ook een spetterende beachparty gepland met dj's Bobby Ewing, Crazy G, Lionheart Crew en Marc van Baelen.

Op het evenment staat ook het surfmerk zelf centraal. O'Neill wordt zestig jaar en toont op een tentoonstelling exclusief archiefmateriaal uit de geschiedenis van de wetsuit: authentieke surfpakken, foto's en advertenties uit vervlogen tijden. Het publiek kan ook ervaren wat voor hoogtechnologische wetsuits de surfers nu dragen. En er wordt ook geknipoogd naar de kunstwereld. Zo worden tijdens de expo vier surfboards die de geschiedenis van de surfsport moeten voorstellen, live door de kunstenaars van een design voorzien.

Het volledige programma en meer informatie vindt u terug op www.oneill.com/ssswfest

 

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees