Seks & Relaties

Dit wist je nog niet over masturbatie

Dit wist je nog niet over masturbatie

Foto: shutterstock

Dat je van masturbatie niet doof wordt, weten we. Robert Long verwees al schertsend naar dit katholieke bangmakertje in zijn nummer ‘Allemaal Angst’ uit 1974. Toch zijn we op het gebied van soloseks sindsdien geen echte kenners geworden. Op theoretisch vlak, welteverstaan. Wij lijsten drie verrassende feiten op over het individuele genot.

Masturbatie was niet altijd taboe
De Romeinen praatten openlijk over hun seksleven. Meer nog: ze pronkten met masturbatie. Geschiedkundigen ontdekten dat er in de vierde eeuw voor Christus beeldjes bestonden van vrouwen die zichzelf bevredigden. Rond 1700 na Christus werd soloseks dan weer gezien als een zonde. Bovendien werden 60 procent van de mentale problemen rechtstreeks in verband gebracht met masturbatie.

Sommige landen moedigen soloseks aan bij jongeren
In 2009 raadde de Britse regering jongeren aan om minstens een keer per dag te masturberen. De reden? Soloseks leidt tot minder seks en dus ook tot minder seksueel overdraagbare aandoeningen en ongewenste zwangerschappen. Groot-Brittannië is niet het enige land dat zich hierin kan vinden. Ook in Duitsland geloven ze in deze tactiek.

Oudere vrouwen doen het ook
Een onderzoek aan het Kinsey Institute in Indiana heeft aangetoond dat ruim 30 procent van de getrouwde dames tussen de 60 en 69 jaar wel eens de hand aan zichzelf slaan. Meer dan de helft van ondervraagde vrouwen ouder dan 70, gaf toe regelmatig te masturberen. Bij de gehuwde vrouwen in dezelfde leeftijdscategorie was dat 12 procent.
 

Corrigeer

In het nieuws

Het beste van Enkel voor abonnees