Beauty

M.A.C. zamelt 250 miljoen dollar in voor aidsfonds

Huidige Viva Glam-ambassadrice Nicki Minaj Foto: rr

Beautymerk M.A.C. heeft 250 miljoen dollar ingezameld voor haar aidsfonds. Dat werd bekendgemaakt op de Internationale Aidsconferentie in Washington DC, in bijzijn van popsterren Nicki Minaj en Eve. Het geld is volledig te danken aan de verkoop van M.A.C.'s Viva Glam-lipstick.

M.A.C. richtte haar aidsfonds samen met het Viva Glam-initiatief op in 1994. Elk jaar ontwerpen een of meer beroemdheden een nieuwe versie van de Viva Glam-lippenstift. De opbrengst hiervan gaat integraal naar het goede doel. 

De allereerste campagne was er meteen een opmerkelijke. Drag queen RuPaul schitterde in de hoofdrol en trad op als Viva Glam-woordvoerd(st)er. Sindsdien passeerde er een opmerkelijk rijtje sociaal geëngageerde celebs de revue. Van Sir Elton John en Boy George tot Lady Gaga en Cyndi Lauper, allemaal leenden ze hun gezicht aan een campagne. 

Dat de lippenstiften dankzij de celebinsteek goed verkopen, mag duidelijk zijn. Het aidsfonds van M.A.C. overschreed net de kaap van 250 miljoen dollar, ongeveer 204 miljoen euro. Een hele prestatie, die in Washington dan ook passend gevierd werd door Viva Glam-ambassadrices Nicki Minaj en Eve.

Het fonds steunt wereldwijd organisaties die mensen helpen met HIV of aids. Voor de huidige Viva Glam-campagne werkt M.A.C. samen met Minaj en Ricky Martin, die respectievelijk een lipstick en een lippenbalsem ontwierpen.

 

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees