Griekse toeristische centra blijven belastingen ontduiken

Griekse toeristische centra blijven belastingen ontduiken

Foto: Nathalie Le Blanc

Griekenland krijgt maar geen vat op de belastingontduiking, ondanks scherpere controles van belastinginspecteurs. Vooral in de toeristische centra aan de Egeïsche Zee zijn er talrijke belastingzondaars.

Op Rhodos, Kreta, Santorini en Mykonos stapelen de gevallen zich op, aldus de Griekse financieel-economische onderzoekseenheid SDOE vrijdag.

Tussen 6 en 23 juli controleerden de ambtenaren 1.410 bedrijven op 38 eilanden en belangrijke toeristische centra op het vasteland. In totaal stelden ze 805 onregelmatigheden vast. Goed 57 ondernemers gaven geen kwitanties. Ze incasseerden wel de belasting op toegevoegde waarde, maar staken die in eigen zak.

Op Rhodos werden 60 bedrijven gecontroleerd, bij 37 werden overtredingen ontdekt. Op Mykonos ging het dan om 61 van de 89 gecontroleerde bedrijven. In Heraklion op Kreta controleerden de ambtenaren 27 restaurants, bedrijven en bars. Bij maar liefst 77 procent vonden ze overtredingen. Op Santorini bleek 83 procent van de bedrijven belastingen te ontduiken, op Corfu is dat 75 procent.

Corrigeer

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees