Belle Perez lokt 2.000 bezoekers

Bakken sfeer en gezelligheid op Tabakommegang 2012

Dany Vandewalle was met een pak vrienden afgezakt naar de Tabakommegang. Foto: credit

Meulebeke/Ardooie -

De editie 2012 van Tabakommegang mag alweer als een succes in de geschiedenisboekjes worden geschreven. Voor de vedettenparade liep het plein weer helemaal vol.

De inwoners van de wijk 't Veld, op de grens van Meulebeke en Ardooie, hoef je niet te leren hoe ze ambiance moeten maken. Dat tonen ze elk jaar opnieuw tijdens de Tabakommegang. Vooral het zondagprogramma is een succes, met 's ochtends de fietstocht en in de namiddag de vedettenparade. Dit jaar kwamen onder andere Sha-Na, Danzel, Koos Alberts en Belle Perez afgezakt naar 't Veld.

‘We zijn zeer tevreden over deze editie. Het weer zit mee en dat is het belangrijkste’, vertelt Bernard De Marez van het organiserende comité. ‘Zoals steeds komt het volk weer met mondjesmaat toe. Toegegeven, het is moeilijk te schatten, maar ik denk dat we bij het optreden van onze topper Belle Perez opnieuw zo'n 2.000 mensen op het plein zullen hebben.’

Oude verhalen

Eén van hen is is Davy Vandewalle uit Pittem, die samen met een pak vrienden was afgezakt naar 't Veld. ‘Het is ondertussen waarschijnlijk al het 20ste jaar op rij dat we naar hier komen’, beweert Davy. ‘Het is volgens mij gewoon het beste festival uit de streek. De sfeer is heel gezellig en het is de ideale gelegenheid om nog eens een pintje te drinken. De affiche dit jaar vind ik trouwens heel geslaagd, met veel afwisseling. Ik kijk vooral uit naar Koos Alberts. Ik denk dat ik bijna al zijn liedjes ken. Met dank aan mijn moeder, die hevige fan is van hem.’

Iets verderop geniet Filip Deloof met zijn gezin en twee vrienden aan een tafeltje van de muziek. ‘Ik ben geboren en getogen op't Veld. En ook al woon ik nu in Ingelmunster, toch kom ik hier nog eens jaarlijks naartoe. Je ziet hier nog eens oude schoolmakkers terug, waarmee je oude verhalen kan oprakelen’, aldus Deloof.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio