Ook zaterdag wateroverlast

Voeren/Bree/Zonhoven/Alken -

Het hevige onweer van zaterdagavond heeft op verschillende plaatsen in Limburg voor wateroverlast gezorgd. Vooral in Voeren en Bree stonden straten blank. Vooral Kaulille kreeg het te verduren. Daar stonden enkele straten blank en ook enkele kelders liepen onder water.

‘De riolering kreeg de grote hoeveelheid water niet geslikt’, klinkt het bij brandweer van Bree. ‘We hebben enkele kelders leeggepompt. Voor de rest was het vooral wachten tot het netwerk het waterdebiet weer aankon.’

Kort na 21 uur trokken de onweersbuien over Midden-Limburg. Ook in Zonhoven kon het water niet meer weg via de riolering. Daar stonden de Dorpsstraat en het Kerkplein gedeeltelijk blank. Het water kwam wel niet binnen in de woningen, en trok na een half uurtje weg.

In Alken moest de brandweer uitrukken om een boom aan de expresweg onder handen te nemen. Die begaf het onder de windstoten. Voeren kreeg vooral de onweersvlaag die over Luik trok mee. Daar werden enkele tunnels afgesloten voor het verkeer en liepen verschillende kelders onder water.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio