Aeroclub Keiheuvel organiseert derde Fly-in

Balense vliegshow lokt duizenden bezoekers

Een lestoestel van de Belgische luchtmacht in Gutsenhoven. Foto: vgd

Balen -

Het vliegveld van de Keiheuvel in Balen was zaterdag en zondag een meetingplaats voor vliegtuigen. Tientallen vliegtuigjes bezochten Balen. Daarnaast konden avontuurlijke toeschouwers ook een luchtdoop meemaken.

Omdat de tweede Fly-in vorig jaar een succes was, besloot de Aeroclub Keiheuvel ook dit jaar weer een groot vliegtuiggebeuren op touw te zetten. De derde editie was door het goede weer een groot succes. Duizenden gegadigden kwamen naar de Keiheuvel om het opstijgen en het landen van oldtimer vliegtuigen, hedendaagse sportvliegtuigen, zwevers en helikopters mee te maken.

‘Onze stand van spotters werd erg druk bezocht’, zegt Peter van de organiserende Aeroclub Keiheuvel. ‘Ze kregen een unieke gelegenheid om tientallen speciale vliegtuigen, helikopters en zweefvliegtuigen te fotograferen en te filmen.’

Zaterdagavond brachten enkele heteluchtballonnen nog een waar spektakel over de Keiheuvel. Een heerlijke barbecue en het warme weer zorgden voor veel volk.

Wie genoeg had van de vliegende toestellen, kon zich amuseren op de randanimatie. Je kon een bezoekje brengen in de virtuele vliegwereld van de Flight Simulator Club Belgium. Daar kon je met behulp van een computer leren vliegen. ‘Vliegen met beide voeten aan de grond is altijd veiliger’, klinkt het in de virtuele hal. Maar daar dachten sommige bezoekers anders over. Er waren immers een honderdtal mensen die voor 35 of 45 euro een tripje maakten in een helikopter, een motorvliegtuigje of een zwever.

Daarnaast kon je ook een militaire bivak uit de Tweede Wereldoorlog bezoeken. De soldaten waren uitgedost in historische kledij en maakten geregeld een rondtocht tussen de bezoekers. Er was ook heel wat randanimatie voor kinderen, zoals een springkasteel en een fotograaf die je bij je favoriete toestel fotografeerde.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio