Chiro Ruien kroont zich tot sterkste team

Pieter Eeckhout is sterkste man van Oudenaarde

Pieter Eeckhout kroonde zich gisteren tot de sterkste man van Oudenaarde. Foto: pma

OUDENAARDE -

Pieter Eeckhout (21) uit Etikhove - Maarkedal is de sterkste man van Oudenaarde geworden. Hij haalde het met sprekend gemak van Pieter Robijns en Joeri Antonev.

Elf jonge mannen traden gisteren op de Grote Markt in de arena om de titel Sterkste Man van Oudenaarde te veroveren. De organiserende rugbyclub Rhinos had voor hen vijf proeven in petto.

Een negen ton zware vrachtwagen voorttrekken, een hefboom met gewicht zoveel mogelijk na elkaar boven het hoofd tillen, plastiek buizen verticaal omdraaien. Deze buizen waren, voor een goed begrip, opgevuld met beton. De buizen wogen 80 kilogram tot 165 kilogram per stuk.

Ze moesten ook twee auto's met bestuurder die op een helling stonden, zo lang mogelijk tegenhouden.

Slotstuk was de Rhinos circle op power. Rondjes lopen met een stalen constructie met daarop twee autostoelen rond een pivoteerpunt. In de twee stoelen namen Eva en Anneleen plaats, samen goed voor 110 kilogram.

Winnaar met 57 punten werd Pieter Eeckhout uit Etikhove. ‘Het is de eerste maal dat ik kon meedoen. Ik moet bijna altijd werken rond deze periode van het jaar. Mijn opa was landbouwer en zeer sterk. Ook als kind heb ik meegeholpen op het landbouwbedrijf. Nu werk ik bij Bayer voor de proefvelden. Doordat het vrijdag veel geregend heeft, was ik dit weekend vrij.’

‘Of ik veel train? Nee, niks. Het zal in mijn genen zitten. Sterk zijn is één ding, je moet ook veel wilskracht en uithouding hebben, kunnen doorbijten en afzien. Met de meisjes rondjes lopen is leuk, maar de twee auto's tegenhouden is de meest uitdagende proef. Het is niet evident om 2.200 kilogram meer dan 30 seconden tegen te houden’, besluit hij.

Er was ook een proef voor groepen. Daarbij namen de meisjes van Rhinos zelf het op tegen mannenploegen van K'RDJU en Chiro Ruien uit Kluisbergen. Deze laatste wonnen overtuigend het pleit.

Toch verdienen de meisjes van Rhinos veel respect. Rondlopen met 180 kilogram op de schouders is niet voor iedereen weggelegd.

De organisatie was achteraf tevreden met het aantal deelnemers alsook met de opkomst. ‘De mensen en kandidaten een mooie namiddag bezorgen, daarvoor doen we dit’, luidde het.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio