Sfinks gespaard van aangekondigd onweer

Hele wereld strijkt neer in Boechout voor Sfinks

Hele wereld strijkt neer in Boechout voor Sfinks

Sfinks blijft een gezinfsfestival. Foto: lvl

BOECHOUT -

Sfinks Mixed heeft zijn reputatie weer alle eer aangedaan. Een gezellig familiefestival. Voor jong en oud. Met muziek uit alle windstreken.

Van het vuur dat de de cumbia en de drums van Paola Marquez en Maguaré in de harten van de bezoekers ontstak over het funky entertainment van Kid Creole met zijn nieuwe blonde Coconuts, de gypsy tango en rockabilly van de Australische BHarons of Tang, de Venezolaan Larry Harlow en de gevoelige fado van het Ricardo Ribeira Quintet tot de opzwepende Braziliaanse Flavia Coehlo, die al enkele jaren in Parijs woont, Molotov uit Mexico en Zita Swoon, voor de gelegenheid met Burkinese klanken.

Gelukkig bleef het festival gespaard van de vernietigende onweders die waren voorspeld.

‘Sfinks is een multicultureel festival en een familiegebeuren. De wereld, als een dorp met vele kleuren’, zegt organisator Patrick De Groote, die zich nu nog geen zorgen wil maken over het afsnijden van zijn subsidielijn. ‘Ik hou ook van klassiek’, zegt hij. ‘Maar als alle middelen daarvoor ingezet worden, dan vraag ik mij af welke mogelijkheden jonge mensen nog gaan krijgen.’

Annelies (17) komt voor de tweede keer naar Sfinks maar Kato uit Lier en Lore uit Lint komen al sinds hun prilste jaren, samen met hun ouders.

‘Gewoon omdat het hier zo gezellig is en je muziek kunt horen die niet dagelijks uit de radio komt. Wij waren weg van Magic Systerm uit Ivoorkust en Barons of Tang uit Australië (allebei op zaterdag)’.

Er waren dit jaar 25.000 bezoekers: 9.000 vrijdag, 9.000 zaterdag en 7.000 gisteren. Vorig jaar waren er in totaal 30.000. Het aangekondigde onweer vrijdagavond (dat uitbleef) schrikte velen af.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio