Liefdesaffaire zou aan basis van drama liggen

Belg (50) verdacht van moord op Franse banketbakker

De 50-jarige Belg wachtte Jean-François en diens vrouw Sophie (boven) op in hun huis. Foto: rr

Een 50-jarige man uit Charleroi wordt in het Noord-Franse dorpje Hargnies verdacht van de moord op banketbakker Jean-François Herboux (52). De Belg zou verliefd zijn geworden op diens vrouw Sophie.

Het drama gebeurde in een dorpje in de buurt van Maubeuge, net over de Belgisch-Franse grens. Jean-François Herboux en zijn echtgenote Sophie werden verrast toen ze donderdagavond laat thuiskwamen. Iemand was hun huis binnengedrongen, en wachtte hen op. Het kwam tot een ruzie. Lang zou die woordenwisseling volgens de plaatselijke gendarmes niet geduurd hebben: de indringer zou plots met een houtblok op het hoofd van de banketbakker hebben geslagen. Herboux moet op slag dood geweest zijn.

De agressieve indringer was geen onbekende voor het koppel. De man, een Belg, was sinds een drietal jaren een goede vriend van het koppel. Daardoor wist hij ook hoe hij moeiteloos hun huis kon binnenwandelen. De hond van het echtpaar, een American Staffordshire Terriër, raakte zelfs niet gealarmeerd toen hij hem zag.

De dader sloeg na de dodelijke klap niet op de vlucht, maar hij wachtte gelaten af terwijl Sophie de hulpdiensten belde.

Liefdesdrama

Een liefdeshistorie zou aan de basis liggen van het drama. De banketbakker en zijn vrouw hielden jarenlang een bakkerij open in Valenciennes. Enkele jaren geleden werd die zaak stopgezet, en gingen ze allebei in België werken. Zij werkte in een pralinewinkel, hij ging aan de slag in een banketbakkerij. Zo zou het koppel de Belg hebben leren kennen. De gescheiden Belg werd verliefd op de vrouw, en de twee kregen een affaire. Daar ging de ruzie van afgelopen donderdag ook over.

Herboux, vader van een dochter en grootvader van een kleindochter, wordt vandaag begraven.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees