Daan zorgt voor kortsluiting op Suikerrock

Foto: Kris Van de Sande

Met Tom Dice en Iris kreeg Suikerrock gisteren een rustige opener voor de kiezen. Geen overbodige luxe, want de meeste festivalgangers waren nog aan het bekomen van Arsenal, LMFAO en Mika.

Arsenal joeg de temperatuur de hoogte in, al wilde de ironie wel dat het uitgerekend tijdens hun optreden begon te regenen. Maar toen ze hits als Lotuk en Melvin op het publiek loslieten, werd het plots twintig graden warmer in Tienen. En dan moesten de party­rockers van LMFAO nog aan hun set beginnen. Zij zorgden meteen voor afkoeling door een tiental flessen champagne over het publiek uit te gieten. En naast de champagne keilden ze ook nog opblaasbare zebra’s en kilo’s confetti het publiek in. Mika, afsluiter met dienst op zaterdag, had de bal er na de doortocht van Arsenal en LMFAO nog maar in te koppen.

Zondag mochten na Tom Dice ook nog De Mens en Gabriël Rios aantreden. Die laatste mocht zaterdag al een keer oefenen als gastzanger bij Arsenal, maar liet gisteren zien dat hij het ook helemaal alleen kan.

Daan zorgde - letterlijk - voor kortsluiting. Toen hij een flesje water over de eerste rijen wou uitgieten, spatte er ook water op een stekkerblok. Gevolg: een luide knal en daarna helemaal niets meer. Pas na een volle vijf minuten was het euvel opgelost. Daan maakte het wel goed door het publiek uit te nodigen op een afterparty in zijn hotelkamer. En met een resem hits: ­Victory, Swedish designer drugs en Housewife.

Ozark Henry en Texas mochten de 26ste editie van Suikerrock gisteravond afsluiten. Het stadsfestival lokte dit jaar 100.000 mensen naar Tienen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees