Retro Boulevard zet Cerckelpark op de kaart

Retro Boulevard zet Cerckelpark op de kaart

De Retro Boulevard was een schot in de roos. Foto: hns

Diest -

Met Retro Boulevard lijkt het Cerckelpark zijn steile ambities eindelijk te gaan waarmaken.

Het park is een schitterend stukje groen in het stadscentrum maar de activiteiten die er tot op heden plaatsvonden, leken wat overhaast in mekaar gezet. Met Retro Boulevard was dat anders. Een professionele en creatieve aanpak zorgden ervoor dat je over de koppen kon lopen.

Je kon zondagmiddag opteren voor een lekker drankje in de Marilyn Monroe Cavabar, een fifties make-over in het retrokapsalon of de Lindy Hop leren dansen. In het retrocafé was het aanschuiven voor een lekker pintje. Wie op zoek was naar een antiek snuisterijtje kon terecht in de jardin de souvenirs.

De kinderen ontdekten hoe hun leeftijdsgenootjes zestig jaar geleden hun vakantie doorbrachten. Overal in het park konden ze meedoen met oude volksspelen. Buiten het park stonden een twintigtal perfect gerestaureerde oldtimers uit de fifties en een aantal Vespa's opgesteld.

Het muzikale accent kwam van rockabillygroep The Horny horses, Motel Men en The Baboons en het a capellakoor Vocale ad hoc. Cash Reloaded bracht het repertoire van Johny Cash weer even tot leven.

Retro Boulevard kadert in de Zomerse Zondagen. Dat is een nieuw concept van Toerisme Diest dat ervoor zorgt dat er ieder weekend een speciale activiteit in de binnenstad plaats vindt.

Meer foto's vindt u op de webpagina van Diest.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio