Den Board nodigt uit in zijn Averulle

Den Board nodigt uit in zijn Averulle

Jean-Pierre Van Oudenhove, Den Board, nodigt het publiek uit in zijn fraaie tuin. Foto: credit

Voorde -

‘Tuin en beeld’. Dat is het thema van de overzichtstentoonstelling die één van de bekendste Ninoofse kunstenaars organiseert vanaf vrijdag. Jean-Pierre Van Oudenhove is niet alleen bekend onder zijn eigen naam maar vooral onder zijn roepnaam ‘Den Board’, een bijnaam die hij te danken heeft aan zijn typerende en vooral imposante kinbegroeiing.

In zijn kunstkeramiekatelier De Averulle, genoemd naar het West-Vlaamse woord voor een meikever - uit een gedicht van Gezelle - toont Den Board een pak van zijn oudere en vooral ook nieuwere keramiek-kunstwerken. De beelden staan opgesteld in de imposante tuin van de Voordse kunstenaar. ‘De weken voor de start van de tentoonstelling heb ik dan ook mijn handen meer dan vol om de tuin in orde te krijgen en de beelden een plaatsje te geven’, aldus Jean-Pierre Van Oudenhove, die ook zijn atelier zelf openstelt voor het publiek, zodat bezoekers kennis kunnen maken met de keramiekovens.

De Averulle die gelegen is in de Ophemstraat 118 in Voorde is voor de tentoonstelling ‘Tuin en Beeld’ toegankelijk van zaterdag 4 tot en met zondag 19 augustus. Ze is elke dag toegankelijk van 13 tot 19 uur. De Averulle blijft evenwel gesloten op maandag en dinsdag. Groepen kunnen een afspraak maken via de nummers 054-50.29.44 en 0473-37.29.76. Mailen kan naar van.oudenhove.board@skynet.be.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio