Bekende Eeklonaar is hersteld van hersentumor

Jacky 't Jolyn is weer kinderportier aan zee

Jacky 't Jolyn is weer kinderportier aan zee

Jacky kon na zijn hersentumor aan de slag op Monroe Beach in Knokke-Heist. Hij houdt er de spelende kinderen in het oog. Foto: MICHEL MOENS

Eeklo/Knokke -

Veertien jaar lang was Eeklonaar Jacky 't Jolyn de vaste portier en kindervriend bij Kinders Siska, maar een hersentumor hield hem lang aan het ziekbed gekluisterd. Sinds enkele weken nam Jacky opnieuw de draad op bij Monroe Beach op de Zeedijk.

Eeklonaar Jacky 't Jolyn is een begrip in kuststad Knokke. De vroegere fietsenhandelaar uit de Zuidmoerstraat in Eeklo en broer van de Vlaamse Tina Turner Jenny 't Jolyn, was veertien jaar lang de bekende portier bij Kinders Siska.

In uniform, met kepie en witte handschoenen zorgde de charmante en eeuwig glimlachende Jacky ervoor dat de kinderen er de speeltuin niet verlieten of dat ze, bij vertrek of aankomst, veilig de straat konden oversteken. En hij had altijd wel een snoepje bij de hand, terwijl de mama's een stralend knipoogje kregen.

In de wintermaanden kwam zijn technische bagage als vroegere fietsenmaker goed van pas, want dan deed hij allerlei herstelwerkjes in de speeltuin van Kinders Siska.

Maar enkele jaren geleden werd Jacky ziek, zwaar ziek. Een hersentumor haalde hem van straat en kluisterde hem lange tijd aan het ziekbed. Hij moest volledig revalideren en kende een zware tijd. Maar zijn eeuwig optimisme en zijn stralende glimlach verdwenen nooit en hielpen hem er ook bovenop.

Hij begon ook opnieuw te fietsen, iets wat hij vroeger - als zoon van wielrenner Albert 't Jolyn en als gangmaker voor Roger De Vlaeminck - ook al had gedaan.

Nieuwe kans

En zie, Jacky is terug in Knokke en opnieuw als portier en kindervriend. Niet meer bij Kinders Siska, dat inmiddels werd verkocht, maar wel bij Monroe Beach op de Zeedijk in Knokke-Heist, waar de eigenaars Glenn Van Hoeck en Christoph Trio aan Jacky een nieuwe kans hebben geboden.

‘Ik ben heel blij met deze nieuwe kans’, zegt Jacky enthousiast terwijl hij de spelende kinderen in het oog houdt.

‘Ik heb hier dezelfde taak als vroeger: ik moet de mensen op een vriendelijke manier onthalen en de kinderen beletten om het strand te verlaten en op de dijk te rennen. Ik voel me goed nu, en ik ben blij dat ik weer buiten kan zijn. Ik werk hier elke dag van 12 uur tot middernacht.’

‘Weet je wat me het meest pleziert? De kinderen, die me destijds van bij Kinders Siska hebben gekend, zijn nu volwassen, maar komen nog altijd goeiedag zeggen!’

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio