Supporters juichen voor Hollands olympisch goud

Supporters juichen voor Hollands olympisch goud

De trouwe supporters. Foto: credit

GOOIK -

In Gooik gingen ze zondagnamiddag helemaal uit de bol voor de gouden medaille van Marianne Vos. De Nederlandse heeft er zelfs een Vlaamse fanclub.

Niet uit Olympisch opportunisme, maar omdat in de Pajotse gemeente Gooik de enige supportersclub van de wielrenster gevestigd is, werd er gevierd in Café De Vrede. Marianne Vos haalde het in de spurt van een Engelse en een Russische. Toch was het nog nagelbijten tot op het laatst, want de voorbije jaren was de Eddy Merckx van het vrouwenwielrennen iets te dikwijls tweede geworden.

‘Een paar jaar geleden zijn we hier in café De Vrede met een supportersclub begonnen’, vertelt Fabrice Luyckx. ‘Een maat van mij kende Vos als een aankomend talent en gaf ons de raad om haar te volgen. Geen evidente keuze. Eerst en vooral ging het om een Nederlandse, bovendien krijgt het vrouwenwielrennen niet de aandacht die het verdient’, zegt Fabrice.

‘Maar wij hebben het ons nog geen seconde beklaagd. Marianne is een veelwinnaar en bovendien een aimabele jongedame. Ze weet dan ze ook buiten Nederland op veel steun voor haar sportprestaties kan rekenen en ze kent haar Belgische supportersclub.Zo kregen we al de truien van wereldkampioen en Nederlands kampioen. Ook nu zullen we haar passend huldigen. Maar eerst gaan we vieren’ besluit Fabricce Luyckx.

Corrigeer