Familie zwaar aangeslagen na dodelijk ongeval op racecircuit

‘Op de openbare weg vond Michiel het te gevaarlijk’

‘Op de openbare weg vond  Michiel het te gevaarlijk’
Turnhout -

De familie van Michiel Driesen is in diepe rouw. De 22-jarige Turnhoutenaar kwam zaterdagmiddag om het leven op het racecircuit Jules Tacheny in het Waalse Mettet. De jongeman was er samen met zijn vader en zijn neef.

Het tragische ongeval gebeurde toen Michiel Driesen op het circuit met een andere motorrijder botste. Hierdoor verloor Michiel de controle over zijn voertuig. Door de klap ging hij uit de bocht en kwam hij in een bandenmuur terecht. Michiel Driesen was op slag dood.

Op het moment van het ongeval reed zijn neef ook rond op het circuit. Zijn vader stond te kijken. Toen ze merkten dat er een ongeval was gebeurd, gingen ze onmiddellijk op zoek naar Michiel. De schok was groot toen ze zijn motor zagen liggen op de plaats van het ongeval. De vader en de neef werden ter plaatse opgevangen door de hulpdiensten en de verantwoordelijken van het circuit.

‘De hulpdiensten hebben nog een uur lang geprobeerd om Michiel te reanimeren’, zegt Josiane Driesen, de tante van Michiel. ‘Het wachten was verschrikkelijk voor mijn broer. Het zijn moeilijke momenten geweest.’

Michiel Driesen stond bij zijn familie en vrienden bekend als een erg ervaren en voorzichtige chauffeur. ‘Dit ongeval heeft niets met roekeloosheid te maken. Net omdat hij het vaak te gevaarlijk vond op de openbare weg, koos hij ervoor om op een circuit te gaan rijden. Dat het ongeval net daar gebeurd is, maakt het extra moeilijk’, klinkt het in de naaste omgeving.

‘Michiel reed al motorcross sinds zijn tienerjaren. Onlangs is hij overgeschakeld naar het snelheidsracen. Hij genoot er echt van’, vervolgt Josiane. ‘Voor zijn ouders is het nu een kleine troost dat Michiel gestorven is terwijl hij iets deed waar hij het meest van hield: racen. Daar trekken ze zich nu aan op.’

Vijfde dode in twee jaar

Ook de talrijke vrienden van Michiel reageerden gisteren geschokt op het nieuws. ‘Het leven is soms bikkelhard, onrechtvaardig en buiten onze wil om. Zoveel talenten, nog zoveel te doen. Iedereen die je kende zag je graag. We gaan je missen Michiel.’

Sinds de opening van het racecircuit in het Waalse Mettet, in maart 2010, is dit al het vijfde dodelijke ongeval. Volgens de directie van het circuit voldoet de infrastructuur aan alle normen die voorgeschreven zijn door de motorsportfederatie.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio