Fietskoeriers fietsen van Wenen naar Gent

Fietskoeriers fietsen van Wenen naar Gent

Sander Vandenberghe (rechts) en Flo en Höfi, de producenten van de transportfietsen.

Gent -

Sander Vandenberghe en Floor Apers zijn op transportfietsen onderweg van Wenen naar Gent. Vandenberghe start binnenkort in Gent met een eigen fietskoerdienst, gericht op zware ladingen.

‘Vanaf oktober moet mijn eenmanszaak Cargo Vélo op volle kracht draaien’, vertelt Sander Vandenberghe (28), een geboren Kortrijkzaan die na zijn studies in Gent bleef plakken.

‘Mijn fietskoerierdienst is vooral bedoeld voor grote en zware ladingen. Zo kan ik met mijn transportfietsen pakketten van honderdvijftig kilo ronddragen.’

Dit weekend ging Vandenberghe samen met zijn vriendin twee transportfietsen aankopen in Wenen. ‘Een lange fietstocht naar Gent is de ideale gelegenheid om onze vehikels uitgebreid te testen’, zegt Vandenberghe.

‘De trip is ook een waardige vervanger van een fietsvakantie. Al sedert 2006 trekken mijn vriendin en ik er jaarlijks met de fiets op uit. Hoe bergachtiger en onbekender de streek, hoe liever. Onder meer Denemarken, Slovenië, Albanië, Bosnië en Mexico kennen voor ons geen geheimen meer.’

‘Na vier jaar als onderzoeker aan de UGent gewerkt te hebben, is het tijd voor een nieuwe uitdaging’, klinkt het bij Vandenberghe.

‘Ik ben altijd al verzot geweest op fietsen. Nu kan ik van mijn passie mijn beroep maken.’

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio