Beperkte bereikbaarheid bezorgt handelaars grote problemen

Werken Gentseweg duren nog tot eind van het jaar

Werken Gentseweg duren nog tot eind van het jaar

Onder andere Carrefour en Gamma zijn grote slachtoffers van de werken. Foto: credit

Waregem -

Al sinds mei belemmeren de wegenwerken in de Gentseweg de bereikbaarheid van heel wat grote winkels. De werken liepen bovendien al heel wat vertraging op. De einddatum werd ondertussen al verplaatst van eind augustus naar het einde van het jaar.

Het is een vreemd zicht in de Gentseweg in Waregem: terwijl de winkels maar half bereikbaar zijn en de wegenwerken voor heel wat ongemakken zorgen, liggen de opengesmeten straten er verlaten bij. De reden daarvoor? De aannemer is in bouwverlof. En dat terwijl de werken juist al heel wat vertraging oplopen. ‘Onder andere door het slechte weer, liepen de werken vertraging op’, zegt Eveline Vandecaetsbeek van het Agentschap Wegen en Verkeer. ‘Hierdoor zullen de werken zeker niet afgerond zijn tegen eind augustus maar vermoedelijk pas tegen het einde van het jaar. Door de vertragingen is de derde fase van het project niet op tijd afgewerkt en konden we, zoals eerst gepland, de weg ook niet openstellen tijdens het bouwverlof’, verduidelijkt Eveline.

‘De werken liggen nu stil maar vanaf 6 augustus, na het bouwverlof van de aannemer, wordt de zone vanaf Carrefour tot en met de helft van de N43 onder de brug richting Gent verder afgewerkt. Vervolgens wordt de andere helft van de N43 onder de brug richting Kortrijk vernieuwd. Eind dit jaar wordt er gewerkt vanaf de Carrefour tot en met de Roterijstraat’, aldus Vandecaetsbeek.

Geen duidelijkheid voor handelaars

De wegenwerken worden dus duidelijk nog een werk van lange adem, geen pretje om te horen voor de handelaars die nu al last hebben van de vele omleidingen naar hun winkels. Onder andere hypermarkt Carrefour heeft heel veel last van de werken. ‘Ik denk dat we één van de winkels zijn die het minst bereikbaar zijn door de werken’, aldus Vera Vermeeren van Carrefour. ‘De werken duren ongelooflijk lang en we krijgen maar geen duidelijkheid over een mogelijke einddatum. We hebben zelfs al speciale promotieacties moeten organiseren om klanten te lokken. Maar als je geen duidelijkheid hebt, kan je dat niet volhouden. De mensen geraken het beu om altijd de omleiding te moeten volgen om bij ons terecht te komen.'

Geen klantenOok bij Gamma, die naast Carrefour ligt, ondervinden ze heel wat last. ‘Veel klanten doen enkel de moeite om de omleiding te volgen als er kortingacties zijn. Het is onmogelijk om onze winkel te bereiken zonder die enorme omleiding te volgen. En dat voelen we. Vooral klanten die vaak binnenspringen in hun middagpauze zijn we kwijt. Normaal is het hier rond lunchtijd redelijk druk maar nu zien we hier op zo'n momenten bijna niemand. Ik heb ook geen idee wanneer de werken zullen afgelopen zijn. Ik heb onlangs wel een brief gekregen dat één kant van de werken zou worden opengezet voor het verkeer, maar daar heb ik nog niets van gezien’, besluit de zaakvoerder van Gamma Waregem.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio