Umicore blijft onder verwachtingen

Umicore blijft onder verwachtingen

Umicore blijft onder verwachtingen Foto: © Wim Daneels

Materiaaltechnologiegroep Umicore heeft in de eerste helft van dit jaar resultaten geboekt die onder de verwachtingen bleven. Het bedrijf verwacht dat de jaarwinst aan de onderkant van eerdere ramingen zal liggen.

De recurrente operationele winst (ebit) daalde met 11 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar tot 192 miljoen euro, terwijl analisten dat cijfer boven de 200 miljoen euro zagen.

Umicore spreekt maandag in een persbericht van "een goede prestatie in het licht van de terugval in de wereldeconomie". Het verschil met de eerste helft van 2011 zit hem volgens het bedrijf in de hogere niveaus van onderzoeks- en ontwikkelingsuitgaven en hogere afschrijvingskosten.

Ondanks de terugval in de wereldeconomie anticipeert Umicore dat de winstgevendheid in de tweede helft van het jaar "in wezen in lijn zal liggen met die van de eerste helft". De prognose voor het hele jaar, die al onder recordjaar 2011 lag, wordt verfijnd. Waar het bedrijf eerder uitging van een recurrente ebit tussen 370 en 410 miljoen euro, wordt nu een cijfer "in de onderste helft" van die vork verwacht.

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees