Seks & Relaties

Ook mannen faken orgasme

Ook mannen faken orgasme

Foto: shutterstock

Dat vrouwen af en toe toneelspelen in bed is geen geheim meer sinds Meg Ryan in een vol restaurant wel erg geloofwaardig een hoogtepunt fakete in 'When Harry Met Sally'. Maar volgens een recent onderzoek zijn vrouwen niet alleen en durven ook mannen een orgasme te faken. Ze zouden het zelfs veel vaker doen dan we denken.

Uit de resultaten van een poll van AskMen.com en een enquête, opgezet door TresSugar, waar 49.000 mannen en 1.000 vrouwen aan deelnamen, blijkt dat 54 procent van de vrouwen nu en dan een orgasme veinst. 26 procent van hen beweert zelfs tijdens elke vrijpartij te doen alsof.

Verrassender is dat ook 34 procent van de mannen toegeeft tijdens het vrijen ten minste een keer een orgasme te hebben gefaket. In 2010 wees een onderzoek door Men's Health, waar 2.000 mannen en vrouwen aan meewerkten, nog uit dat 17 procent van de mannelijke deelnemers durfde te doen alsof. Het taboe rond fakende mannen wordt dus langzaam maar zeker doorbroken.

Mannen doen in de eerste plaats alsof omdat ze hun vriendin niet willen teleurstellen. Aan de Universiteit van Kansas werd in 2010 een onderzoek opgezet waaraan zowel mannelijke als vrouwelijke studenten deelnamen. Uit deze studie blijkt dat 10 procent van de schooljongens een seksuele climax faket en de helft van hen doet dat om hun partner niet te kwetsen. Volgens Ian Kerner, seksexpert bij CNN, krijgen steeds meer mannen te kampen met een vertraagde zaadlozing. Net omdat we van mannen verwachten dat ze telkens zonder problemen hun hoogtepunt zullen bereiken, voelen ze zich verplicht om te doen alsof wanneer het hen niet lukt.

Corrigeer

In het nieuws

Het beste van Enkel voor abonnees