Bel20 sluit weer boven de 2.300 punten

De beurzen zijn de week met lichte winsten begonnen. Beleggers blijven zich optrekken aan de toezeggingen van Europese leiders om de eurozone te redden. Bovendien valt het negatieve bedrijfsnieuws al bij al mee.

Nadat ECB-voorzitter Mario Draghi vorige week al forse taal sprak over de rol die de ECB wil spelen bij de redding van de euro, gaven ook Angela Merkel en Mario Monti dit weekend namens Duitsland en Italië hun woord dat ze alles zouden doen om de situatie recht te trekken. Dat valt goed op de beursvloer. Al is het  nu uitkijken naar naar wat Draghi donderdag zal verklaren op de persconferentie na de maandelijkse vergadering van de ECB. 

Bovendien is er goed nieuws van het felgeplaagde Air France-KLM. Er is dit kwartaal wel vijf keer meer verlies geboekt dan in dezelfde periode vorig jaar, maar het operationeel resultaat is veel beter dan gevreesd.

Dat alles zorgt op de beurzen voor enig optimisme. In Brussel steeg de Bel20 met 1,25 procent tot 2.315,91 punten. Vooral de financiële waarden gingen stevig hoger. KBC dikte 6,69 procent aan tot 17,31 euro, verzekeraar Ageas won 3,27 procent op 1,67 euro.

Umicore ging 1,72 procent hoger tot 35,98 euro. Umicore kwam vanmorgen met tegenvallende kwartaalcijfers, maar positief is dat de winstverwachting voor dit jaar op peil blijft, al gaat het bedrijf uit dat de winst aan de onderkant van de eerder aangekondigde vork zal zijn.

Zinkspecialist Nyrstar klokte 4,37 procent hoger af op 4,06 euro. Ook vorige week vrijdag slaagde het aandeel in een mooie winst na de publicatie van zijn halfjaarcijfers.

Op de brede markt bleef Econocom stabiel op 17,30 euro. Topman Jean-Louis Bouchard verkocht vorige week nochtans voor 14,5 miljoen euro aandelen in de IT-dienstengroep, zo bleek maandag.

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees