Seks & Relaties

Je collega's mailen elkaar roddels over jou

Je collega's mailen elkaar roddels over jou

Foto: shutterstock

Uit een onderzoek van Georgia Tech, geleid door Eric Gilbert, blijkt dat 15 procent van de mails die werknemers naar elkaar versturen roddels bevatten. De wetenschappers bestudeerden 600.000 mails die binnen het bedrijf Enron werden verzonden. Een gemiddelde werknemer verstuurt 112 e-mails per dag en Georgia Tech stelde vast dat iedereen roddelt, zowel beginnend personeel als gevestigde directeurs.

Ze voorspellen ook dat het aantal mails per dag en het daarbijhorende geroddel in onze maatschappij alleen maar zal toenemen. Toch moeten we voorzichtig zijn met achterklap op kantoor, want collega's zouden je door het geroddel als oneerlijk en onbetrouwbaar kunnen beschouwen. Wij geven enkele tips om goed om te gaan met roddels tijdens de werkuren:

- Noem geen namen, maar pols bij collega's eens naar het waarheidsgehalte van de e-mail. Zo kun je uitmaken of de mail alleen maar geschreven is om wat aandacht te krijgen of niet.

- Weet waar je grenzen zijn. Heel wat mensen gebruiken roddels om banden te smeden met collega's, maar roddels zijn niet de goede manier om vertrouwen te verkrijgen. Wanneer je voelt dat je je toch tot achterklap laat verleiden, vermijd dan zo veel mogelijk situaties waarin je snel gaat roddelen. Laat bijvoorbeeld dat terrasje met collega's na het werk achterwege en ga meteen naar huis.

- Vergeet niet dat alle e-mails die je verstuurt heel snel kunnen worden doorgestuurd naar anderen. Het beste is om je ver weg te houden van alle geroddel, zo vermijd je ook dat anderen negatieve dingen over jou verkondigen.

- Creëer een aangename en positieve werksfeer door goede resultaten en algemene nieuwtjes te verspreiden in plaats van geheimen over collega's.
 

Corrigeer

In het nieuws

Het beste van Enkel voor abonnees