Vakantie

Hotel vervangt Bijbel door erotische bestseller

Hotel vervangt Bijbel door erotische bestseller

Foto: *

Het Damson Dene Hotel in Engeland heeft alle bijbels op de nachtkastjes vervangen door de erotische roman 'Fifty Shades of Grey'.

Eigenaar Jonathan Denby verving de bijbels op 13 juli en blogde daarover het volgende: 'Vanavond zullen miljoenen vrouwen onder de lakens kruipen met een goed boek en wees er maar zeker van dat dat niet de Bijbel zal zijn.'

'Fifty Shades of Grey' is het eerste verhaal van een trilogie geschreven door E.L. James en is op korte tijd enorm populair geworden onder de vrouwelijke bevolking. Vooral dankzij de toegankelijke schrijfstijl en de stomende seksscènes werden van dit ondeugende boek wereldwijd al 50 miljoen exemplaren verkocht.

Het hotel is niet bang om gasten die buiten de doelgroep van het boek vallen af te schrikken. 'De roman is momenteel het enige waar mensen over praten, maar ik weet dat velen nog te verlegen zijn om het boek zelf te kopen. Ik dacht dat het een leuk extraatje zou zijn om onze gasten te verwennen door de roman op hun nachttafel klaar te leggen. Ook mannen zullen aangenaam verrast zijn,' vertelt hotelmanager Wayne Bartholomew aan News and Star.

Woordvoerster Rachel Rounds liet de Daily Mail weten dat de Bijbelvereniging zich hierdoor niet bedreigd voelt. Volgens haar zal de naam van het heilige boek niet lijden onder de hype van een trendy zomerroman. Rounds klinkt overtuigd: 'De Bijbel is een fantastisch boek. Het bevat verhalen over seks en geweld, maar ook komedie, tragedie, poëzie en proza. De thema's van de Bijbel zijn tijdloos.'

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees