Celebs

McSteamy verlaat 'Grey's Anatomy'

McSteamy verlaat 'Grey's Anatomy'

Foto: pn

De 39-jarige Eric Dane verlaat 'Grey's Anatomy' en laat miljoenen vrouwen verweesd achter. Volgens TVLine zal zijn personage, Dr. Mark Sloan, nog in enkele afleveringen van het negende seizoen meespelen, maar verdwijnt hij daarna voorgoed uit de reeks.

'Ik ben iedereen van Grey's, ABC en Shondaland enorm dankbaar voor de ervaring en de herinneringen die ik aan deze serie overhoud,' vertelde Dane aan TVLine. 'Het was heerlijk om samen te werken met en te leren van creatieve krachten als Shonda Rhimes.'

Rhimes, de producer van Grey's Anatomy, vertelt dat zij en Dane samen tot de conclusie kwamen om Dr. Mark Sloan uit de reeks te schrijven. Toch komt dit voor de vrouwelijke fans hard aan. Jarenlang was het voor hen een kwestie van 'McDreamy versus McSteamy': de twee knappe, maar totaal verschillende mannen lieten heel wat vrouwenharten sneller slaan.

Patrick Dempsey, McDreamy in de reeks, imponeerde vooral met zijn sexappeal en zijn dromerig blauwe ogen. McSteamy dankt zijn bijnaam aan een stomend moment in de reeks, waarop hij halfnaakt uit een hete douche stapt. Na deze scène kon niemand zijn sexy lichaam nog negeren. McSteamy vertrekt uit de serie en dat is veel te vroeg volgens heel wat fans. Zij hadden nog lang niet genoeg van deze verrukkelijke dokter en laten dat dan ook massaal weten via Twitter en internetforums.

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees