Minister van Werk kookt deze week in Masterchef

Minister van Werk kookt deze week in Masterchef

Foto: vtm

Deze week te zien in Masterchef: een bokser, een vj, Miss België, een paar acteurs én de minister van Werk. Monica De Coninck zal in het kookprogramma het beste van zichzelf geven op culinair gebied, en dat amper drie maanden voor de verkiezingen. Een publiciteitsstunt? Zelf beweert ze van niet.

 De Coninck (sp.a) is de eerste federale minister die deelneemt aan een amusementsprogramma van tv-zender VTM. 'Katleen Van Brempt speelde mijn naam door aan de productieploeg, omdat ze weet dat ik jaarlijks voor honderd mensen kook naar aanleiding van 1 mei', aldus de minister aan Gazet van Antwerpen. 

De minister beweert echter dat dit geen publiciteitsstunt is. 'De vraag is mij gesteld in februari en toen werd gezegd dat het programma na de verkiezingen zou worden uitgezonden. Bovendien sta ik niet bovenaan de lijst op 14 oktober, het is dus geen bewuste zet om stemmen te winnen', verklaart De Coninck.

De Coninck staat op 14 oktober op de Antwerpse Stadslijst van Patrick Janssens. Ze neemt het in Masterchef op tegen onder meer bokser Freddy De Kerpel, JIM-vj Dimitri Vantomme, Miss België Laura Beyne en acteurs Manou Kersting en Eric Kerremans.
 

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees