Mode

Amerikaans model krijgt eerste opdracht op haar 82ste

Amerikaans model krijgt eerste opdracht op haar 82ste

Foto: Lanvin

Kan je er tegenwoordig als model niet vroeg genoeg bij zijn, voor Jacquie 'Tajah' Murdock geldt het omgekeerde. Haar modellencarrière schoot uit de startblokken op haar 82ste, met dank aan het Franse modehuis Lanvin.

Jacquie Murdock is 1,82 meter, grootmoeder van tien kleinkinderen en ze poseert alsof ze nooit iets anders gedaan heeft. Maar toch komt de New Yorkse met Jamaïcaanse roots nog maar net kijken als model. Ze werd gecast door Alber Elbaz, artistiek directeur van het modehuis Lanvin, die voor de komende herfstcampagne koos voor 'echte mensen' in plaats van modellen. Eén van die echte mensen werd 'Tajah', die een donkergroene winterjurk mocht tonen.

'Mensen denken dat ik een leven vol glamour heb geleid', vertelt de 82-jarige schone, 'maar je moet overal keihard voor werken. Niets wordt je in je schoot geworpen'. Hoewel ze er altijd van droomde om model te worden, bleek dat in haar jeugdjaren niet zo eenvoudig met haar huidskleur. Ze werd dus danseres, maar beleeft nu haar meisjesdroom dankzij Elbaz. Maar ook een beetje dankzij zichzelf en haar gevoel voor mode: 'Je zal me nooit zien in een jeans, dat is te gewoontjes. Ik draag bijna altijd jurken en ik hou ervan om er anders uit te zien. Ik heb er oog voor en het kan me niet schelen of een keldingstuk duur of goedkoop is'.

En wat ze antwoordt wanneer Elbaz haar vraagt waar ze nu naartoe wil, is ze duidelijk: 'Nu komt Parijs!'

Bekijk hier meer foto's van Jacquie 'Tajah' Murdock.


 

 

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees