Beauty

Gepest meisje krijgt gratis plastische chirurgie

Gepest meisje krijgt gratis plastische chirurgie

Foto: CNN

Nadia Ilse kijkt uit naar volgend schooljaar, want dan zullen haar klasgenoten haar niet langer 'Dumbo' noemen omwille van haar grote oren. Jarenlang werd het meisje gepest en de 'Little Baby Foundation' vond dat dat moest stoppen. De organisatie heeft daarom zo'n 32.000 euro betaald om Nadia plastische chirurgie te laten ondergaan.

Toen ze tien jaar oud was, smeekte Nadia Ilse haar moeder om een otoplastie, een operationele correctie van flaporen. Ze hoopte zo een einde te maken aan het gepest op school. Nadia vertelde aan CNN dat ze door al dat pesten van een open babbelkous in een teruggetrokken en antisociaal meisje veranderde.

Nu is Nadia 14 en ze kreeg onlangs te horen dat haar wens zou worden vervuld door de 'Little Baby Face Foundation', een liefdadigheidsinstelling die gratis corrigerende operaties organiseert voor kinderen die geboren worden met gezichtsmisvormingen. Wanneer Nadia's moeder de 'Little Baby Foundation' contacteerde, bracht de organisatie het duo naar New York City waar ze veel meer deden dan alleen maar Nadia's flaporen aanpassen. De oprichter van de organisatie, Dr. Thomas Romo, voerde ook een neusverkleining uit en corrigeerde haar weinig uitgesproken kin. De stichting betaalde in totaal meer dan 32.000 euro voor alle operaties.

Nadia geeft toe dat ze eigenlijk aanvaard had moeten worden zoals ze was voor de operaties. Maar ze gelooft ook dat er anders geen einde was gekomen aan het gepest en heeft geen spijt van de ingrepen: 'Ik zie er goed uit, dit is precies wat ik wou.'
Nadia's moeder hoopt dat therapie een laatste stap zal zijn in haar verwerkingsproces. Don Moriarity, een bestuurslid van 'Little Baby Face', vertelde MailOnline dat Nadia de missie van hun organisatie illustreert: 'We willen met Baby Face het leven van deze kinderen een metamorfose geven en er zo voor zorgen dat ze terug zelfvertrouwen krijgen.'
Het advies dat Nadia aan alle ouders zou willen meegeven is: 'Geef al je kinderen veel liefde en affectie en vertel hen elke dag dat ze mooi zijn.'

Enkele maanden geleden werd het verhaal van de 13-jarige Nicolette Taylor op ABC uitgezonden. Deze tiener onderging een neuscorrectie om van online gepest en getreiter op school af te raken. Vorig jaar liet ook de 7-jarige Samantha Shaw haar flaporen corrigeren omdat ze gepest werd.
Steeds meer Amerikaanse tieners gaan onder het mes in de hoop zo het gepest op school te stoppen. In 2007 ondergingen maar liefst 90.000 jongeren cosmetische chirurgie, maar die werden natuurlijk niet allemaal gepest.

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees