Dwars/Groen vindt sluiting kinderkribbe ‘ongepast’

Blankenberge -

Dwars/Groen vindt het ongepast dat kinderkribbe 't Schelpje zijn deuren sluit tussen 23 juli en 3 augustus en pas op 6 augustus opnieuw de deuren opent.

Volgens de partij heeft de sluiting gevolgen voor ouders die wegens hun job niet zelf kunnen zorgen voor hun kindjes. ‘Denk maar aan ouders die werken in de verzorgingssector en horeca. Niet iedereen kan in die periode beroep doen op grootouders en privé-initiatieven zijn meestal duurder’, zegt Nancy Lazaire.

‘Als er veel geld is voor het bouwen van een nieuwe kribbe moeten er ook middelen beschikbaar zijn om die efficiënt te runnen. Het personeel heeft natuurlijk ook recht op vakantie, maar dan moet het OCMW zich goed organiseren zodat de kribbe open blijft’, verklaart Piet Wittevrongel.

Volgens OCMW-voorzitter, Ivan De Clerck (Open VLD), waren alle ouders op de hoogte gebracht. ‘Er is een infovergadering geweest in februari. Van de 120 kinderen waren er 18 die problemen hadden. Voor elk van die ouders is er een oplossing gevonden. Normaal moest de nieuwe kribbe zijn deuren openen in mei maar dat was niet het geval. Voor volgend jaar voorzien wij een beurtrol zodat het personeel ook vakantie kan nemen maar de kinderopvang open blijft zoals dit vroeger het geval was’, verduidelijkt hij.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio