Bewoners bejaardenoord bestolen met smoesjes

Dievegges gebruiken baby voor diefstallen in rusthuis

Dievegges gebruiken baby voor diefstallen in rusthuis

De indringsters werden door de bewakingscamera geregistreerd.

Anderlecht/Sint-Pieters-Leeuw -

De rusthuizen in Anderlecht en Sint-Pieters-Leeuw zijn bijzonder waakzaam nu een bende dievegges op pad is. Het rusthuis Bizet in Anderlecht was afgelopen zaterdag het slachtoffer van een opmerkelijke diefstal. Twee vrouwen met een baby op de arm deden er zich voor als ex-werkneemsters en drongen zo binnen in de kamers .

 Het is de directie van rusthuis Bizet in de Frans Halsstraat in Anderlecht die aan de alarmbel trekt.

‘Af en toe krijgen we wel klachten van bewoners voor diefstallen’, verklaart de directeur. ‘ In een rusthuis met 132 bewoners verleggen wel meer bewoners soms spullen die ze dan niet meer terugvinden. Maar wat er afgelopen zaterdag gebeurde, tartte onze verbeelding. Ik heb nu een jaar beveiligingscamera’s geïnstalleerd en die leverden maandag merkwaardige informatie op.’

Op de bewakingsbeelden is te zien hoe twee vrouwen binnenkomen in het rusthuis, een met een baby op de arm. Ze maken gebruik van de verminderde waakzaamheid van het personeel dat net met de bediening van het avondeten is gestart.

‘De vrouwen doen zich voor als ex-werkneemsters van het rusthuis. Ze maken het personeel, in de vakantieperiode vaak aangevuld met jobstudenten, wijs dat ze hun kind eens willen voorstellen aan de bewoners. Op de camerabeelden is dan te zien hoe ze naar de eerste verdieping gaan en alle kamers doorzoeken. In de kamers waar de bewoners aanwezig zijn, houdt de vrouw met het kind de bewoner bezig terwijl de tweede vrouw in de badkamer allerhande toiletspulletjes meegraait. Soms doen ze zich ook voor als de nieuwe pedicure. In de kamers waar niemand aanwezig was, zien we hoe de vrouwen onder andere nepjuwelen of andere dingen stelen.’

Voor de directie is het de eerste keer dat ze met zulke werkwijze geconfronteerd wordt. ‘Dieven proberen wel vaker met smoesjes binnen te geraken. Het personeel kan ook niet alle familieleden of vrienden kennen natuurlijk. Daarom heb ik nu een signalement uitgehangen en het personeel gewaarschuwd’, zegt de directeur van het rustoord Bizet.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio