Opnieuw bejaarde beroofd van halsketting

Oostende/Middelkerke -

Op de Groentemarkt in Oostende is een 83-jarige dame rond 16 uur op bruuske wijze beroofd van haar halsketting. Het is het tweede geval in één week tijd in onze regio.

Een man van tussen de 20 en 25 jaar met baard en pet reed met zijn mountainbike naar de bejaarde toe, rukte haar halsketting af en vluchtte via de Kaaistraat. De vrouw kwam door de actie ten val, maar raakte niet gewond.

De diefstal doet denken aan gelijkaardige feiten in Leffinge vorige week donderdag. Drie bejaarde dames van 80, 76 en 74 jaar werden toen ook het slachtoffer van een diefstal met geweld.

Hendrika Sevranckx (80) begrijpt nog altijd niet hoe dit kon gebeuren. ‘We wonen hier al meer dan 40 jaar in de Ieperleedstraat. Wie had ooit gedacht dat dit kon gebeuren in zo'n rustige buurt’, zegt Hendrika.

‘Ik was een hele dag op stap geweest met twee vriendinnen en we hadden net de bus naar huis genomen. We zijn altijd attent en opmerkzaam dat niemand onze handtas kan stelen, maar dit hadden we niet zien aankomen. Alles is zo snel gebeurd. Ik vermoed dat de dader niet aan zijn proefstuk toe was. Hij had de hals van mijn vriendin vastgenomen en sleurde de ketting in twee rukken eraf. We zijn nog altijd aan het bekomen van de feiten, maar het zal ons niet thuis houden. Mijn vriendinnen en ik gaan geregeld op uitstap naar Oostende, Brugge of Brussel en dat zullen we blijven doen. Al zal ik de volgende keer wel wat bang zijn’, besluit Hendrika.

Onlangs maakte minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet bekend dat elke dag twee mensen op straat met geweld worden beroofd van hun juwelen. Vooral in het mondaine Knokke gebeuren dergelijke feiten regelmatig.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio