Zakelijk leider jeugdhuis ruilt Opwijk voor Laken

Mike Heyvaert verlaat Nijdrop na vijftien jaar

Mike Heyvaert verlaat Nijdrop na vijftien jaar

Mike Heyvaert blijft nog even werken bij Nijdrop, maar gaat later aan de slag bij Choux de Bruxelles. Foto: ego

Opwijk -

Na bijna vijftien jaar verlaat Mike Heyvaert (35) het jeugdhuis Nijdrop. Het jeugdhuis en muziekcentrum gaat op zoek naar een nieuwe zakelijk en artistiek leider. Heyvaert gaat aan de slag bij het collectief Choux de Bruxelles.

Slechts iets minder dan twee jaar na het vertrek van dat andere boegbeeld van Nijdrop, Wim Meert, vertrekt artistiek en zakelijk leider van Nijdrop bij het jeugdhuis en muziekcentrum.

‘In september hopen we de eerste kandidaten te ontmoeten die in aanmerking komen om Mike Heyvaert op te volgen’, zegt Bert Bieseman, voorzitter van Nijdrop. ‘Voor drie weken is Elise Heyvaert bij ons in dienst gekomen. Zij is verantwoordelijk voor de evenementen en de vrijwilligers. Mike blijft tot het einde van het jaar. Zo kan hij zijn opvolger wegwijs maken.’

‘Na bijna vijftien jaar was ik aan iets anders toe’, zegt Mike Heyvaert. ‘Een aantal idealen zijn gerealiseerd. Het nieuwe gebouw nabij het Hof ten Hemelrijk staat er nu al een poos. Dat was een verademing na de tijdelijke periode op de kille fabrieksite op de Fläkt. En toch hebben we tijd nodig gehad om hier een nieuwe start te nemen. Maar nu draait het goed. Ik vertek liever op een hoogtepunt dan dat ze het mij moeten vertellen om op te stappen’, aldus Heyvaert.

‘Mijn opvolger zal veel engagement moeten tonen en kunnen inzien wat jongeren vandaag willen. Al wat wij doen, hoe plezant ook, is stevig onderbouwd. Tijdens de nieuwe ronde van het Kunstendecreet zijn wij niet uit de boot gevallen. We behouden onze cultuursubsidies.’

Mike Heyvaert krijgt nu de zakelijke leiding over het multicureel collectief ‘Choux de Bruxelles’ in Laken, goed voor 80 concerten per jaar. Hij zal nauw moeten samenwerken met de artistieke leider. Dat houdt het budgetbeheer in, de voorbereiding van de boekhouding, het schrijven en het opvolgen van subsidiedossiers, het voeren van contractbesprekingen en het personeelsbeheer. Heyvaert krijgt een deeltijds contract, want hij wil ook nog als zelfstandige werken.

‘Met de ervaring die ik opdeed in Nijdrop wil ik zelf organiseren en het zakelijk belang behartigen van culturele organisaties.’

Mike Heyvaert verlaat zijn werk in eigen streek. Toch zal hij niet in de file staan. ‘Ik rijd met de fiets naar Laken en terug. Dat is veertig kilometer per dag en dus best te doen. Bij slecht weer neem ik de trein’, besluit hij.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio