Emelgemnaars plaatsen 22.000 steentjes en doen er 18.957 omvallen

Jongeren verbeteren Belgisch dominorecord

De constructie kreeg verschillende motieven.

Emelgem/Kuurne -

De records sneuvelen niet alleen op de Olympische Spelen. Ook in Emelgem was dat het geval. Vier jongeren uit Emelgem en Kuurne stelden het Belgisch record domino scherper.

Er ging heel wat voorbereiding aan vooraf en bijna liep het even mis toen een reeks dominosteentjes ongewild omviel - vlak voor het publiek de zaal betrad - maar toch verbeterden Jens Demol, Lowie Beirnaert, Olivier Nachtergaele en Dimas Deganck het Belgisch record dominocascade. Liefst 18.957 steentjes vielen om.

‘Dat is ruim 7.000 steentjes meer dan het vorige record, dat op 11.600 stond’, klinkt Lowie heel trots. Het is de eerste keer dat het viertal een dergelijke recordpoging onderneemt.

Het was al niet van de poes om zoveel steentjes te verzamelen. Via verschillende kanalen werden de dominoblokjes bijeengegaard. ‘Uit eigen collecties, via winkels en ook van het befaamde Domino Day gebruikten we de steentjes.’

Er werden diverse motieven in het parcours gebouwd en de cascade verliep ook onder meer over brugjes. In totaal werden 22.000 blokjes geplaatst. Het viertal was er vier en een halve dag mee bezig. Er werden uiteraard veiligheidszones ingebouwd om te vermijden dat het fout liep. Een aantal keer was dat ook het geval. Maar uiteindelijk zag het publiek, dat voornamelijk bestond voornamelijk uit ouders, familie en vrienden maar ook uit een deurwaarder, de prestatie.

‘We wilden het record officieel vastleggen en daarom vroegen we een deurwaarder.’ Die zag 18.957 steentjes omvallen. Zo'n 3.000 bleven er overeind, maar dat kon de recordpoging niet meer doen mislukken.

‘We zijn heel blij met het resultaat. Maar voor ons is het geen eindpunt. We willen nog meer blokjes in de rij zetten’, klinkt het enthousiast. ‘We denken daarbij aan zo'n 40.000. stuks’ Een aanval op het wereldrecord zit er echter niet dadelijk aan te komen. ‘Dat ligt vast op meer dan vier miljoen steentjes. Deel uitmaken van het team dat het plaatst zou ook al mooi zijn’, besluit het viertal.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio