Food

'Laatste avondmaal' in Parijs luxehotel The Ritz

Foie gras, kreeft en kaviaar, duif en als afsluiter de onvermijdelijke 'Pèche Melba', het dessert dat er in 1893 werd bedacht door de legendarische chef Escoffier. Al dat lekkers stond gisteravond op het menu voor het voorlopig laatste avondmaal in L'Espadon, het tweesterrenrestaurant van het Parijse hotel The Ritz.

Vorige week verbleef Madonna er nog, vandaag gaat The Ritz voor 27 maanden dicht. Het mythische vijfsterrenhotel aan de Place Vendôme, waar Lady Di haar laatste nacht doorbracht alvorens met haar vriend Dodi te verongelukken in een Parijse tunnel, wordt volledig gerenoveerd. Eigenaar Mohammed al-Fayed, de steenrijke vader van Dodi, investeert 140 miljoen euro om The Ritz om te toveren in een 'Palace' van ongezien niveau voor de rich and famous.

De 103 kamers en de 56 suites - inclusief de Elton John- en de Coco Chanel-suite - krijgen een grondige opknapbeurt. Er komt een zomerrestaurant met glazen schuifdak, de balzaal wordt vergroot en het hele hotel krijgt de modernste technologische snufjes. Slechts één suite blijft onaangeroerd: de keizerlijke suite, met een exacte kopie van de slaapkamer van Marie-Antoinette in het kasteel van Versailles (tot 13.900 euro per nacht).

Corrigeer